Over de andere winkel; incontinentiezwemkleding.nl

  Michelle Maij     06-06-2017     Reacties (0)

In mijn eerste blog vertelde ik over het ontstaan van De Zwemluierspecialist. Vandaag vertel ik graag iets meer over mijn andere winkel www.incontinentiezwemkleding.nl.

Hoe het begon: ik kreeg regelmatig mails en telefoontjes met de vraag of ik ook grotere zwemluiers verkocht. Ook op markten kwamen er regelmatig mensen naar mij toe om te informeren hierover.
Zelf had ik tijdens mijn werk als begeleider van verstandelijk gehandicapten ook al ervaren dat er geen materiaal beschikbaar was en fecesincontinentie een groot probleem kan zijn tijdens het zwemmen.
Ik ben me toen gaan verdiepen in het aanbod van incontinentie zwemkleding wereldwijd en in Nederland. Ik kwam erachter dat het in Nederland wel al te krijgen was, maar ik vond de producten er niet mooi uit zien terwijl de prijs wel erg hoog was. Na veel lezen, zoeken en vergelijken besloot ik Kesvir te gaan verkopen. Ik ben de webwinkel toe gaan bouwen en Kesvir gaan inkopen. Ondertussen had ik ook het merk SOSecure ingekocht. Ik koos voor deze twee merken omdat ze beide iets anders bieden. De één biedt een compleet product waarbij de “zwemluier” dus geïntegreerd zit in het badpak dan wel zwembroek en de andere is een zwemluier die men onder de eigen badkleding kan dragen. Beide merken functioneren zeer goed, zien er goed uit en hebben een goede prijs. Binnenkort komt er nog een derde merk bij dat weer iets anders biedt.
 
Over Kesvir:  Kesvir is opgestart door Daksha Mistry. Ze begon haar onderneming in 1996 omdat ze vond dat er te weinig goede producten te vinden waren in de wereld van incontinentiezwemkleding. Uiteindelijk is Kes-Vir(TM) Swimwear begonnen als merk in 2010.
Kes-Vir incontinentiezwemkleding is ontworpen om te voorzien in de behoefte aan veelzijdigheid. De zwemkleding dient zowel modieus als goed functioneel te zijn. Een van de belangrijkste dingen in het ontwerp is het feit dat het verstelbaar is, bij de middel maar vooral ook bij het bovenbeen waar dit cruciaal is om lekkage te voorkomen.
Zoals Daksha zelf zegt: “ik heb er meer dan twee jaar over gedaan om mijn idee tot werkelijk te laten komen. Ik hoop door te kunnen gaan met het creëren van nieuwe, nog betere designs voor zowel kinderen als volwassenen. Het doel is om ieder product discreet maar goed functionerend te maken. We hebben onze producten geëxposeerd op verschillende exposities en medische conferenties en hebben hier hele goede feedback ontvangen maar ook van klanten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, incontinentie adviseurs en andere professionals krijgen wij veel goede feedback.
In mei 2012 heb ik mijn 4 stijlen zwemkleding bij de ACA & Promocon 'Look Good Feel Good' Award ingediend tijdens de ACA & Promocon conferentie in Brighton. Tot mijn verbazing kreeg Kes-Vir (TM) Boy Wrap Swim Shorts de 2e prijs en Kes-Vir (TM) Girl's Halter-Neck Swimsuit heeft 3de prijs ontvangen voor de LGFG Award.
Ik heb ook het Universiteit College van Londen en de Universiteit van Southhampton geïnformeerd in hun onderzoek naar incontinentie- en incontinentieproducten.
In 2012 ontwikkelde ik de zeer populaire Men's Swim Short met hetzelfde verstelbare concept als bij de Ladies Swim Suit. Het dames zwempak is nu uitgegroeid tot de Ladies Skirt / Sash Swimsuit. Het is namelijk een voortdurend proces, het verbeteren van de stijl, het onderzoek ik naar betere stoffen en accessoires voor mijn badkleding. “
 
Over SOSecure:  SOSecure is een merk van Discovery Trekking Outfitters.
 Discovery Trekking Outfitters (DTO) is een particulier familiebedrijf dat innovatieve producten vervaardigt voor buiten-, sport-, reis- en speciale markten. Deze producten worden onder het merk Discovery Trekking verkocht voor de  buitenproducten en kleding, en het SOSecure ™ merk is speciale kleding voor mensen met incontinentie. Hoewel de productlijnen helemaal anders zijn, blijft de zorg en kwaliteit van het ontwerp hetzelfde. Het is een Amerikaans bedrijf. In Campbell River, British Columbia, blijft eigenaar en oprichter Leslie Hanes producten ontwikkelen die aan een behoefte voldoen. 

In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over de merken Imse Vimse en Monkey Doodlez die ik in de shop zwemluierspecialist verkoop.

Lees meer

Blog over de zwemluierspecialist

  Michelle Maij     30-05-2017     Reacties (0)

Op de pagina “over ons” heb ik al heel kort wat geschreven over mezelf en de achtergrond van deze shop maar in deze blog vertel ik graag wat uitgebreider over mezelf en de winkels.

Over mij: Mijn naam is Michelle Maij, ik ben dertiger, getrouwd en heb twee kinderen. Ik heb in het verleden naast wat kortere baantjes bij een callcenter en een muziekwinkel vooral in de zorg gewerkt (kort in een ziekenhuis en daarna jarenlang bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten)
Mijn hobby’s zijn lezen, muziek en bezig zijn met en in de natuur.

Hoe het allemaal begon: Toen ik zwanger werd besloot ik te stoppen met werken om al mijn tijd aan mijn dochter te kunnen besteden. Toen in 2011 mijn tweede kind, een zoon, twee jaar oud was wilde ik graag weer gaan werken maar wel zelf mijn tijd in kunnen delen ik wilde graag vanuit huis werken. Toen kwam Bij Izzy op mijn pad, een webwinkel die in 2009 was opgestart. Ik nam deze winkel over en zo begon mijn avontuur als webwinkel eigenaar.

Assortiment: In de shop van Bij Izzy verkocht ik baby en kinderkleding van biologisch katoen en accessoires (ook zoveel mogelijk “verantwoord” aangezien dat heel belangrijk is in ons leven) Het was voor mij een sport om steeds nieuwe, bijzondere dingen/merken te vinden en deze als eerste in Nederland te verkopen. (Zo heb ik bijvoorbeeld een speciale kinderlippenbalsem verkocht met een leuke look en lekker smaakje en natuurlijk biologisch en handgemaakt door een klein bedrijfje)
Ook verkocht ik bij Bij Izzy de Monkey Doodlez zwemluiers die ook door Bij Izzy als eerste in Nederland werden verkocht. Naderhand werden de Monkey Doodlez zwemluiers maar door 1 andere winkel in Nederland verkocht, behoorlijk uniek product dus! Maar omdat de Monkey Doodlez van ver moesten komen en dat helaas vanwege de douane niet altijd even snel ging besloot de vorige eigenares ook Imse Vimse zwemluiers te verkopen. Zo doende had ik bij Bij Izzy al twee merken zwemluiers in mijn collectie.

Stoppen met Bij Izzy: Ik ging met Bij Izzy regelmatig naar (speciale) markten en daar waren mijn zwemluiertjes altijd een groot succes. Op de markten en via telefoon en email kreeg ik vaak de vraag of ik ook grotere maten zwemluiers verkocht. Ik ben me hierin gaan verdiepen en zo ontstond in uiteindelijk in juni 2015 www.incontinentiezwemkleding .nl waar ik in een volgende blog uitgebreider over zal vertellen. Op die site verkocht ik ook de baby zwemluiers. Ik had op dat moment twee bedrijfsnamen voor de zwemluiers: “Incontinentiezwemkleding.nl” en “De Zwemluierspecialist” en de daarbij behorende domeinnamen.
Bij Izzy hier nog bij doen werd mij teveel en mede omdat er al heel veel winkeltjes met bio baby en kinderkleding waren besloot ik daarmee te stoppen en me volledig te richten op de zwemluiers/incontinentiezwemkleding wat ik stiekem ook altijd het allerleukste product had gevonden.
Bij Izzy werd gesloten op 1 januari 2016. 

Uitbreiden: In 2017 besloot ik de winkels te gaan splitsen om ze allebei een eigen look te kunnen geven en sindsdien bestaat dus de shop waar je nu deze blog leest. Een vrij nieuwe shop dus maar wel met jarenlange zwemluier ervaring! De komende tijd gaan we ons assortiment met meer merken uitbreiden, kom dus vooral regelmatig even kijken!
 

 

Lees meer| Meer