In mijn eerste blog vertelde ik over het ontstaan van De Zwemluierspecialist. Vandaag vertel ik graag iets meer over mijn andere winkel www.incontinentiezwemkleding.nl.

Hoe het begon: ik kreeg regelmatig mails en telefoontjes met de vraag of ik ook grotere zwemluiers verkocht. Ook op markten kwamen er regelmatig mensen naar mij toe om te informeren hierover.
Zelf had ik tijdens mijn werk als begeleider van verstandelijk gehandicapten ook al ervaren dat er geen materiaal beschikbaar was en fecesincontinentie een groot probleem kan zijn tijdens het zwemmen.
Ik ben me toen gaan verdiepen in het aanbod van incontinentie zwemkleding wereldwijd en in Nederland. Ik kwam erachter dat het in Nederland wel al te krijgen was, maar ik vond de producten er niet mooi uit zien terwijl de prijs wel erg hoog was. Na veel lezen, zoeken en vergelijken besloot ik Kesvir te gaan verkopen. Ik ben de webwinkel toe gaan bouwen en Kesvir gaan inkopen. Ondertussen had ik ook het merk SOSecure ingekocht. Ik koos voor deze twee merken omdat ze beide iets anders bieden. De één biedt een compleet product waarbij de “zwemluier” dus geïntegreerd zit in het badpak dan wel zwembroek en de andere is een zwemluier die men onder de eigen badkleding kan dragen. Beide merken functioneren zeer goed, zien er goed uit en hebben een goede prijs. Binnenkort komt er nog een derde merk bij dat weer iets anders biedt.
 
Over Kesvir:  Kesvir is opgestart door Daksha Mistry. Ze begon haar onderneming in 1996 omdat ze vond dat er te weinig goede producten te vinden waren in de wereld van incontinentiezwemkleding. Uiteindelijk is Kes-Vir(TM) Swimwear begonnen als merk in 2010.
Kes-Vir incontinentiezwemkleding is ontworpen om te voorzien in de behoefte aan veelzijdigheid. De zwemkleding dient zowel modieus als goed functioneel te zijn. Een van de belangrijkste dingen in het ontwerp is het feit dat het verstelbaar is, bij de middel maar vooral ook bij het bovenbeen waar dit cruciaal is om lekkage te voorkomen.
Zoals Daksha zelf zegt: “ik heb er meer dan twee jaar over gedaan om mijn idee tot werkelijk te laten komen. Ik hoop door te kunnen gaan met het creëren van nieuwe, nog betere designs voor zowel kinderen als volwassenen. Het doel is om ieder product discreet maar goed functionerend te maken. We hebben onze producten geëxposeerd op verschillende exposities en medische conferenties en hebben hier hele goede feedback ontvangen maar ook van klanten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, incontinentie adviseurs en andere professionals krijgen wij veel goede feedback.
In mei 2012 heb ik mijn 4 stijlen zwemkleding bij de ACA & Promocon 'Look Good Feel Good' Award ingediend tijdens de ACA & Promocon conferentie in Brighton. Tot mijn verbazing kreeg Kes-Vir (TM) Boy Wrap Swim Shorts de 2e prijs en Kes-Vir (TM) Girl's Halter-Neck Swimsuit heeft 3de prijs ontvangen voor de LGFG Award.
Ik heb ook het Universiteit College van Londen en de Universiteit van Southhampton geïnformeerd in hun onderzoek naar incontinentie- en incontinentieproducten.
In 2012 ontwikkelde ik de zeer populaire Men's Swim Short met hetzelfde verstelbare concept als bij de Ladies Swim Suit. Het dames zwempak is nu uitgegroeid tot de Ladies Skirt / Sash Swimsuit. Het is namelijk een voortdurend proces, het verbeteren van de stijl, het onderzoek ik naar betere stoffen en accessoires voor mijn badkleding. “
 
Over SOSecure:  SOSecure is een merk van Discovery Trekking Outfitters.
 Discovery Trekking Outfitters (DTO) is een particulier familiebedrijf dat innovatieve producten vervaardigt voor buiten-, sport-, reis- en speciale markten. Deze producten worden onder het merk Discovery Trekking verkocht voor de  buitenproducten en kleding, en het SOSecure ™ merk is speciale kleding voor mensen met incontinentie. Hoewel de productlijnen helemaal anders zijn, blijft de zorg en kwaliteit van het ontwerp hetzelfde. Het is een Amerikaans bedrijf. In Campbell River, British Columbia, blijft eigenaar en oprichter Leslie Hanes producten ontwikkelen die aan een behoefte voldoen. 

In mijn volgende blog zal ik meer vertellen over de merken Imse Vimse en Monkey Doodlez die ik in de shop zwemluierspecialist verkoop.

  Michelle Maij     06-06-2017 13:43     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.